faroer eilanden, vakantie,cook eiland,eilanden nieuw zeeland, aitutaki, cooks eilanden, travel and cook, the cook island, cook eilanden kaart, eiland zeeland, pacific eilanden, air rarotonga, stille zuidzee eilanden, eilanden stille oceaan, stille oceaan eilanden, cooks island, cooks islands, cookislands, cool islands, klimaat cook eilanden, cook island news
browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Aitutaki

Luchtfoto Aitutaki


Overzichtskaart Aitutaki


Verleden

Dit prachtige en afgelegen eiland is eigenlijk één die alleen in dromen voorkomt. Het is een driehoekig 'bijna'-atol gerezen ​​4000 meter van de bodem van de Stille Oceaan. Het bestaat uit drie vulkanische eilandjes en 12 koraal (motu)
Het was waarschijnlijk voor het eerst bewoont rond 900 na Christus en een van de grote legendarische Polynesische ondetekkers was Ru die er de naam Utataki Enua O Ru Ki Te Moana aan gaf.
Ruwweg vertaald, betekent dit dat het leiden van een groep van mensen door Ru over de Oceaan.

Algemeen

Het leven op Aitutaki verloopt in een heerlijk ontspannen tempo dat is waarom het zo'n populaire bestemming voor bezoekers die vanuit Rarotonga vliegen voor dagtochten en een langer verblijf (Zoals wij :) ).
De lagoon kan je het beste ontdekken in traditionele kano's

De motu die vooral aan de buitenste rand van de lagune zijn prachtige landing plaatsen voor de dag cruises beschikbaar zijn voor bezoekers. De favoriete eilandjes zijn Akaiami en One Foot Island.

Video

Aitutaki


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.